Help! Ik moet bloggen!

bloggen03 En mijn eerste reactie is dan natuurlijk, ik moet helemaal niets….

Allergie voor het woordje moeten stamt al uit mijn kinderjaren. Maar daar gaat het nu niet over….

Nee, ik wil het eens even hebben over het bloggen. Bloggen; een modeverschijnsel of bittere noodzaak om als ondernemer aan je opdrachten te komen. Het blijft een dilemma. Ik geloof heel erg in zichtbaarheid en ben ook wel verknocht aan alles wat op het web gebeurt, dus bloggen past wel bij me.

Echter; een ander dilemma, waar haal ik mijn onderwerpen vandaan? Zo af en toe een onderwerp vinden, is echt niet moeilijk. Als mij iets opvalt of als ik me aan iets erger, dan heb ik zo een tekstje geschreven. Maar eigenlijk is mijn voornemen om iedere maand te bloggen…

Dus heb ik een tijdje terug mij ingeschreven voor de training waar ook tips werden gegeven over het bloggen. En wij als cursist werden ontzettend lekker gemaakt, want we zouden 75 tips krijgen! Yes! Betekent gewoon dat ik voor zo’n vijf jaar input op de plank heb liggen. En daar kwamen de tips.

Je kunt namelijk bloggen over:

  • 15 problemen bij je klanten
  • 15 mogelijke oorzaken voor die problemen bij je klanten
  • 15 mogelijke oplossingen voor die problemen bij je klanten
  • 15 daadwerkelijke oplossingen voor die problemen bij je klanten
  • 15 suggesties om die problemen in de toekomst te vermijden

Tja, daar kon ik natuurlijk helemaal niets mee. Aan de andere kant; het is ook weer een uitnodiging om met wat meer afstand naar de klant te kijken, kijken wat speelt, wat kan ik ermee en waar kan ik bijdragen.

Dus… wederom een goed voornemen voor volgend jaar; ik klim vaker in de pen.

Fijne jaarwisseling allemaal!

Meer informatie over mijn dienstverlening als hr adviseur, mail dan naar petra.duimel@persens.nl of bel met (06)18539048

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.