Neem jij even de tijd?

Ieder jaar merk ik in deze periode van het jaar dat ik meer bewust stil sta bij de tijd.Het zal vast iets zijn wat ook hoort bij het verstrijken van de jaren. Maar dit jaar valt het me echt veel meer op. Tijd is zo kostbaar. En als je niet oppast, vliegt de tijd uit je hand.

Zo stond ik vandaag precies een jaar geleden bij één van mijn opdrachtgevers. Ik liep om 15.00 uur het pand uit na een heel mooie opdracht en een mooie periode. Dacht dat ik er voorlopig niet meer zou komen. Omdat 2015 een hectisch jaar was, had ik voor mijzelf gepland om één a twee maanden rustig aan te doen. Maar de volgende mooie opdracht verscheen op mijn pad. Een reorganisatie begeleiden met een fijn team. Vervolgens terug naar de opdrachtgever van 2015 voor een zwangerschapsverlof en dit jaar eindigde ik bij een opdrachtgever binnen de overheid, een branche waar ik nog niet eerder voor had gewerkt.

M’n NLP heb ik afgerond in het voorjaar en in het najaar ben ik gestart met de opleiding sportmassage. Zal nog wel zien wat me dat gaat brengen. Tussendoor nog wat dagen arbeidsrecht gedaan, dus ook deze kennis is weer opgefrist. Al met al vloog het jaar voorbij en had ik weinig zorgen op het gebied van werk. Zorgen binnen mijn familie en vrienden had ik wel. En dan besef je ineens hoe kostbaar tijd is. Wat is de tijd die je nog met elkaar hebt?

Het is geen feit dat je samen oud wordt, het is geen feit dat je ouders 100 worden, het is geen feit dat je kinderen gezond opgroeien. Dus ik sta meer stil bij de tijd die we samen hebben, probeer het niet als vanzelfsprekend te vinden. Ik geniet van onze dochter die nu gaat puberen en haar eigen wereldje aan het vergroten is, geniet van ons gezin waar lief en leed wordt gedeeld en heb met familie en vrienden geproost op de feestdagen en op de feestdagen die nog gaan komen. Ik wens jou alle tijd die je je maar wensen kan op een mooi, gelukkig en gezond 2017!

Ps: wil je meer grip op de tijd, hier een leuk artikel met wat tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.