Goede voorbereiding is…..

Afbeeldingsresultaat voor goede voorbereiding is het halve werk

Het halve werk… Dat weet iedereen.

Maar soms word je verrast en kun je je niet voorbereiden. Dat overkwam mij laatst. Ik werd gebeld door een journalist van NU.nl. Of ik ideeën had om medewerkers te motiveren zonder toe te geven aan verhoging van de primaire arbeidsvoorwaarden. Ideeën genoeg, zei ik. En er ontstond een leuk gesprek. En inderdaad, ik heb mijn beeld hoe je mensen kunt motiveren. Of met andere woorden; hoe je medewerkers kunt binden, boeien en behouden. Een onderwerp wat al heel lang op de agenda staat van HR. Echter steeds onder andere noemers; employer impact, candidate experience, onboarding, talentmanagement, werkgeluk, duurzame inzetbaarheid.

Tijdens het gesprek ging ik los over betrekken bij de bedrijfsstrategie, verantwoordelijkheid laag in de organisatie, waardering tonen, het goede gesprek aangaan, etc. En de journalist van NU.nl typte gezellig mee.

Aan het eind van het gesprek vroeg ik of ik de tekst mocht lezen, en dat kon natuurlijk. Dus twee dagen later ontving ik een mail, dat ik het interview kon teruglezen op NU.nl…. Haha, erg leuk, maar zo letterlijk overgenomen. Dus ja, ik denk inderdaad dat wanneer je medewerkers te veel tempert en werk uit handen neemt, dat je ze lui maakt, maar volgende keer zal ik toch iets tactischere woorden gebruiken.

Nieuwsgierig, lees dan hier het interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.